O Nama

       Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa “Zajedno za novi život” je osnovano oktobra 2017-te godine kao ideja pacijenata koji su se sretali na kontrolnim pregledima, gde su razmenjivali svoja lična iskustva, probleme, nedoumice. Na osnovu tih razgovora i druženja došli na ideju da osnuju jedno ovakvo udruženje uz pomoć drugih svojih “kolega” pacijenata, kao i onih koji su na listama čekanja za transplantaciju organa, koji su svojim sugestijama i predlozima pomogli da nađemo način na koji će delovati ovo udruženje.
Veliku zahvalnost za pomoć pri osnivanju dugujemo i svom medicinskom osoblju Centra za transplantaciju organa Urgentnog Centra i Klinikama Univerzitetskog Kliničkog Centra Srbije koje se bave transplantacijom organa, kao i novinarki RTS-a Ani Stamenković.

       Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa “Zajedno za novi život” se bavi problemima osoba kojima izvršen operativni zahvat presađivanja organa i osoba koje su na listama čekanja za transplantaciju organa. Ono je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti zaštite i zastupanja interesa osoba sa invaliditetom iz ove grupe pacijenata,  zdravstvenom, socijalnom i pravnom zaštitom osoba sa invaliditetom, organizovanjem aktivnosti na kvalitetnoj psihofizičkoj sposobnosti, edukativnim, kulturnim i naučnim radom koji će unaprediti položaj osoba sa invaliditetom, edukacija stanovništva Republike Srbije o značaju doniranja organa