Zajedno za novi život

Naša priča

“Zajedno za novi život” je nevladino i neprofitno udruženje građana, osnovano 2017. godine, s fokusom na podršku transplantiranim pacijentima, osobama na listama čekanja za transplantaciju organa i njihovim porodicama. Naša misija je pružanje podrške, edukacije i zagovaranje za poboljšanja u sistemu transplantacije u našoj zemlji.

Naši ciljevi

Jedan od ključnih ciljeva udruženja je informisanje javnosti o važnosti doniranja organa i tkiva, te podizanje svesti o značaju registracije kao donora. Organizujemo edukativne kampanje, javne događaje i radionice kako bismo doprineli stvaranju pozitivne atmosfere oko doniranja organa i spasavanja života.

Kroz naše aktivnosti promovišemo solidarnost, razmenu iskustava i međusobnu podršku među članovima udruženja. Organizujemo sastanke, društvene događaje i grupišemo online zajednicu kako bismo omogućili pacijentima da se povežu, podele svoje priče i savete, te pruže podršku jedni drugima.

Upoznajte naš

TIM

Naš tim je sastavljen od stručnjaka iz različitih oblasti, uključujući medicinske profesionalce, edukatore, zagovornike, i volontere, koji su posvećeni ostvarivanju naše misije i vizije. Njihova stručnost, predanost i timski duh ključni su za uspeh naših aktivnosti usmerenih ka unapređenju donorskog programa, podršci pacijentima i edukaciji javnosti o značaju transplantacije organa.

Stetoskop

Mladen Todić

Predsednik udruženja

Mladenu je u oktobru 2016 presađena jetra na UC UKCS i danas je živ i bavi se ovom vrstom aktivizma zahvaljujući saglasnosti porodice jednog Jovana, koja je ostavila trag u njegovom životu i životu njegove supruge Tamare i ćerke Nine. Od tada se bori da donorski program i program transplantacije organa u Srbiji zaživi, kao i da pruži svu moguću podršku i pomoć pacijentima koji još uvek čekaju na svoju šansu za novi život.

1692348729619

Olivera Jovanović

Član upravnog odbora

Hronična bubrežni insuficijencija od 2018. godine. Na hroničnom programu hemodijalize od jula 2023. i na listi čekanja za kadaveričnu transplantaciju bubrega od oktobra 2023. godine. Član UO Udruženja Zajedno za novi život i aktivista sa željom da se poboljša status pacijenata koji čekaju na transplantaciju organa, program transplantacije u Srbiji kao i doniranje organa. 

Zeljka Bojic

Željka Bojić

Član upravnog odbora

Vedra, nasmejana i uvek tu da pruži bezrezervnu podršku i uputi lepu reč onima koji se suočavaju sa golgotom čekanja na novi organ. I sama čeka na transplantaciju jetre.
Lazar Colic

Lazar Čolić

Član upravnog odbora

Lazar kao velika podrška i pomoć pacijentima koji svoju šansu traže u Belorusiji.. Imao je dve transplantacije bubrega, prvu sa petnaest godina na dan mature, kada mu je donor bila majka, drugu kadaveričnu 2023, godine u Belorusiji za koju je sredstva skupio uz pomoć humanih ljudi. Na dijalizi je bio više od 11 godina, skoro isto toliko na listi za kadaveričnu transplantaciju, ali nikada ni jedan poziv nije dobio u Republici Srbiji. 

 
sandra-uspon

Sandra Živković

Član upravnog odbora

Sandra Živković je jedna od onih koja živi život punim plućima, nakon što su joj na AKH Klinici u Beču transplantirana pluća 2013 godine zbog cistične fibroze. Sandra je dan pre transplantacije stavljena u veštačku komu da bi joj bila olakšana smrt, ali joj je saglasnost porodice nepoznatog donora iz zemalja članica Eurotransplanta spasila i produžila život. Danas se Sandra trudi da ljudi koji čekaju transplantaciju pluća budu vidljivi “sistemu” i da se u Srbiji konačno napravi lista čekanja za te pacijente. Organizuje planinarske akcije “In honor of my donor” u čast svog donora i svih donora, na planini Tupižnica , kao i “Tijanin pohod na Divčibare” u čast drugarice Tijane koja je preminula zbog komplikacija nakon transplantacije pluća.

 
Screenshot

Jelena Dimitrijević

Član upravnog odbora

Jelena Vrbaški je majka Konstantina, našeg Kokija kome je sa nepune dve godine transplantirana jetra u Italiji. Koki je danas veseo dečak, krenuo je u školu i zajedno sa svojom sestrom Kalinom i roditeljima uživa u odrastanju, dok je mama Jelena kao neko ko je imao to teško životno iskustvo boreći se za život deteta, ogromna podrška roditeljima koji kroz isto to prolaze i izvor informacija koje su im od velike pomoći.

 
IMG_4125

Lidija Stojanović

Član upravnog odbora

Po zanimanju arhitekta, po opredeljenju aktivista i večiti optimista. Voli crtanje, trening i svog psa Lea. Živi punim plućima zahvaljujuci transplantaciji jetre 2018 godine. Zauvek će glasno pričati svoju priču u nadi da će ceo svet čuti za jednu Lejlu koje više nema, a zbog koje je ona danas tu. Uvek je tu da pruži podršku pacijentima koji čekaju transplantaciju i da pomogne da se broj donora u Srbiji poveća.  

IMG_20230210_145825

Slobodan Keranović

Član upravnog odbora

Pacijent sa presađenom jetrom, sudija Višeg suda u Beogradu, naša velika pravna podrška, uvek dostupan svim članovima za pravne savete. Rodjen 18.04.1976. godine u Beogradu, završio Petu Beogradsku gimnaziju 1995 godine, a potom i Pravni fakultet BU sa prosekom 8,91, oženjen, otac jednog deteta.