RTS - Nove transplantacije - Marko je dobio novo srce

     Bez humanosti porodica u najtežem trenutku, ne može da bude ni transplantacija. Marku je humani čin saglasnosti za doniranje organa spasao život i posle 8 godina je dobio novo srce. Planovi su sada dugoročni…

Informer - Mladen Todić

    Koliko je važno da se u promovisanje programa transplantacije organa uključe svi relevantni činioci društva, pre svega država i crkva, pored pacijenata i struke govorio je Todić Mladen i apelovao na sve njih da zauzmu zvaničan stav.

E-Klinika Olivera Jovanović

     U punoj mladosti, ali sa bolešću koja joj je uzela funkcionalne bubrege i teškom uremijom, Olivera Jovanović je sama: brine o baki od 90 godina, ali se i junački „boksuje“ sa bolom, popucalim venama, hemodijalizom i neizvesnošću koju nosi svaki novi dan, verujući u dobar ishod

Da sam ja neko - Svetlana MIlović

     Stojanova borba i Svetlanina poruka o tome koliko je važno da postanemo svesni značaja doniranja organa i ozbiljnosti oboljenja koje kao jedini lek imaju zamenu nefunkcionalnog i obolelog organa donorskim

Politika - Ass dr Saša Knežević

     Nedovoljno razumevanje moždane smrti ima negativan uticaj na odluku porodice za doniranje organa za transplantacije. Organi se uglavnom dobijaju od pacijenata kod kojih je utvrđena moždana smrt, što je prvi korak u procesu transplantacije.

Media centar

Da sam ja neko - prof dr Đorđe Ćulafić i dr Miloš Bracanović

     Na koje sve izazove i sa kojim osećanjima vođeni nailaze braneći granicu između života i smrti govore prof dr Đorđe Ćulafić, gastroenterohepatolog UKCS, član tima za transplantaciju jetre i hirurg dr Miloš Bracanović, Urgentni Centar UKCS, član tima za transplantaciju jetre za emisiju “Da sam ja neko”

Novo Jutro TV Pink - Lidija Stojanović

     Lidija Stojanović, pacijentkinja sa presađenom jetrom našla se u 10 najžena u anketi koju sprovodi časopis Blic žena, pa je tim povodom bila gost u jutarnjem programu TV Pink

Politika - Hrabri Sara Milivojević i njeni roditelji

     Upoznajte divnu devojčicu Saru i njene hrabre roditelje koji su prvi put proslavili Sarin rođendan u igraonici kada je napunila 7 godina.

150 Minuta - Slavica Obradović, Todić Mladen i dr Saša Knežević

     Za TV Prva i emisiju 150 minuta govorili su Slavica Obradović, pacijentkinja koja čeka transplantaciju jetre punish 9 godina, Todić Mladen, predsednik udruženja “Zajedno za novi život”, pacijent sa presađenom jetrom i dr Saša Knežević, koordinator za transplantaciju organa UKCS

Politika - prof dr Đorđe Ćulafić, prof dr Sanja Radojević-Škodrić i Todić Mladen

     Za Politiku su o neinformisanosti i nepoverenju građana na temu doniranja orgaan, kako i zašto smo dospeli na Evropsko dno po broju donora govore prof dr Đorđe Ćulafić, gastroenterohepatolog UKCS, član tima za transplantaciju jetre, prof dr Sanja Radojević-Škodrić, direktorka RFZO i Mladen Todić, predsednik udruženja “Zajedno za novi život”

Dnevnik RTS - Goran donirao bubreg sinu Maksimu

     Poslušajte tatu Gorana koji je svom sinu Maksimu donirao bubreg i tako ga spasao života na dijalizi, uključujući i njegove lekare koji svi zajedno ne kriju radost što Maksim sada hrabro korača stazama srećnog detinjstva.

Vesti TV Prva - Željka Bojić, Ivana Joksić i prof dr Đorđe Ćulafić

     Poslušajte tatu Gorana koji je svom sinu Maksimu donirao bubreg i tako ga spasao života na dijalizi, uključujući i njegove lekare koji svi zajedno ne kriju radost što Maksim sada hrabro korača stazama srećnog detinjstva.

Politika - Maloj Ružici transplantacijom u Italiji spašen život

     Maloj Ružici iz Vrnjačke Banje je u septembru 2022 godine zbog tumora urađena transplantacija jetre u Bergamu. Ona se sada dobro oseća i već boravi sa svojim najmilijima u roditeljskoj kući.

BLIC - Slavica Obradović, devet godina čeka svoju šansu

     Od bezbrižne devojke od 24 godine do pacijentkinje sa cirozom jetre…Slavica Obradović je, uprkos komplikacijama i krizama koje samo njena bolest nosi, postala majka jednog divnog Viktora. Više o borbi koju vodi Slavica čekajući transplantaciju jetre pročitajte u intervjuu koji je dala novinama Blic.

Jutro TV Prva - Prof dr Đorđe Ćulafić i Mladen Todić

     Da li ima nade za ljude koji čekaju transplantaciju organa u Srbiji? Sa kojim sve ograničenjima u svakodnevnom životu se sreću pacijenti na listama čekanja za transplantaciju organa i kako izgleda njihov život iz dva različita ugla govore prof dr Đorđe Ćulafić, gastroenterohepatolog UKCS, član tima za transplantaciju jetre i Todić Mladen, pacijent sa presađenom jetrom, predsednik udruženja “Zajedno za novi život”

Praktična žena – Ivana Joksić: Život sa transplantiranom jetrom

     Naša draga Ivana Joksić za Praktičnu ženu govori o svom životu pre transplantacije jetre i kakvi su joj sada planovi nakon transplantacije, čemu se nada, o čemu sanja

Praktična žena – Razgovaramo sa roditeljima Konstantina dečaka koji je kao beba dobio novu jetru

     Hrabra porodica Dimitrijević na čelu sa petogodišnjim Konstantinom, našim Kokijem, govori o golgoti kroz koju je prolazila saznavši za strašnu dijagnozu za koju je jedini lek transplantacija jetre, koju je Koki imao sa nepune dve godine u Bergamu, Italija.