Kampanja "JOŠ SI MI TRAG"

• Zbog evidentnog lošeg trenutnog stanja, slabo razvijenog programa transplantacije i niskog nivoa svesti građana na ovu temu, Srbija je na dnu Evropske lestvice što se tiče broja donora na milion stanovnika. Epidemija Kovid virusa je doprinela da se program gotovo zaustavi, dok je strah stanovništva evidentan, kada je ova tema u pitanju.

• Smatramo da je neophodno da snažno vratimo temu u fokus, da aktiviramo sve koji su direktno ili indirektno uključeni u proces (doktore, pacijente, državu…), da insistiramo na podršci šireg fronta različitih društvenih grupa (crkva, političari, NVO sektor, poznati…) Udruženje “Zajedno za novi život”, u saradnji sa drugim udruženjima I istaknutim pojedincima, predstavlja onog ko edukuje, objašnjava i promoviše pozitivne primere kada je tema značaja transplantacije I doniranja organa u pitanju. Ovo sve možemo postići jedino velikom, snažnom kampanjom koji ima za cilj osim vraćanja ove teme u fokus opšte javnosti, sa jasnom I direktnom porukom o preko potrebnom povećanju broja transplantacija u zemlji I podizanje svesti i edukaciju građana, naročito o tome šta je moždana smrt i kako se ustanovljava, sa krajnjim ciljem – povećanjem broja transplantacija. Logo kampanje je obrnuto sidro koje označava nastavak putovanja odnosno da putovanje zvano život nije završeno, da sidro nije spušteno. Osim toga podseća na slovo T koje označava u ovom slučaju transplantaciju.

• Strategija kampanje podrazumeva novi kreativni i vizuelni identitet, slogan, a ista objedinjuje široku platformu udruženja sa kojima se stvorilo partnerstvo koje okuplja i predvodi “Zajedno za novi život”, kao i promotivne medijske objave kako bi tema o transplantaciji bila u fokusu javnosti.

• Ova kampanja stavlja u fokus pacijente, udruženja I ističe pozitivne životne primera transplantiranih, kao I pacijenata koji čekaju organa, a pokrenuta je u saradnji sa PR Agencijom “AS Communication

• Napominjemo da kampanja ima podršku zdravstvenih radnika (kardiologa, urologa, hirurga, nefrologa, lekara urgentne medicine, anesteziologa…I dr) kao i podršku Ministarstva zdravlja, Republičkog Fonda za Zdravstveno Osiguranje, Radio Televizije Srbije i UKCS-a.

• U okviru kampanje snimili smo promotivni spot koji govori o tragu koji donori ostave u životima pacijenata i njihovim porodicama. Prvi deo spota je snimljen u iznajmljenoj kući u Zemunu, a drugi deo u prostoru koji nam je ustupio Euromedik.