Konstantin Dimitrijević Koki

"Zahvalčjujući donoru, naučiće sestricu kako se duvaju rođendanske svećice"

Konstantin Koki Dimitrijević (2017)
pacijent sa presađenim jetrom.
Konstantin je rođen 11.02.2017. godine kao zdrava beba. Posle samo mesec dana dijagnostikovana mu je #BilijarnaAtrezija nakon čega je urađena “Kasai” operacija kako bi mu se produžio život. Ali prognoze su bile veoma loše: da neće dočekati prvi rođendan. Šansu za preživljavanje davala je jedino #TransplantacijaJetre.
Konstantin ju je zajedno sa roditeljima dočekao 01.novembra 2018. godine u Bergamu (It).
Nakon godinu dana provedenih na Institutu za zdravstvenu negu majke i deteta u Beogradu i godinu dana na klinici u Bergamu, Koki se vraća svojoj kući i porodici kao pobednik.
Danas je Koki jedan zdrav, veseo i pametan dečak koji pleni svojom pojavom i osvaja srca svakog ko ga upozna. Pre godinu dana je dobio sestricunkoju voli najviše na svetu iako, kako kaže, još ne zna da duva rođendanske svećice.
I podsećaćemo koliko god i dokle bude bilo potrebno, jer je statistika poražavajuća:
Samo oko 30-oro dece čeka na organ, a više od 2000 odraslih. Liste čekanja su preduge, a kadaverične transplantacije još uvek “misaona imenica”.
Da porodice i prijatelji ostanu na okupu, #deca uz roditelje, #roditelji iz svoju decu, nekada je jedini spas #doniranjeorgana, #davanjesaglasnosti porodica moždno preminulih osoba, ali i #dobravolja i #humanostpojedinaca da se jedan život nastavi, a uz njega i mnogi drugi, jer jedni bez drugih ne možemo.